3dp_3dcameras_smartphone_view-e1454370131909[1]

Diepte herkenning op camera’s gaat een hoop gave dingen mogelijk maken

Het is cruciaal voor veel van Google’s ambities. Voor haar zelfrijdende auto, voor haar ambities om de wereld in kaart brengen en om Google Glass een nieuwe kans te geven is het essentieel dat camera’s makkelijk diepte kunnen herkennen. De mogelijkheden van dit soort technologie zijn eindeloos.

De Xbox Kinect en de ZCam gebruikten jaren geleden al technologie waarmee een camera een vorm van diepte kon herkennen. Op industriële schaal wordt er al veel langer gebruik gemaakt van camera’s die bijvoorbeeld een gehele fabriek in kaart kunnen brengen. Alleen de laatste is heel duur (10K tot 200K voor één camera) en de Xbox technologie is nog te beperkt. Nu komt Google samen met Lenovo met Project Tango. Hiermee brengen ze ‘computer vision, diepte herkenning en beweging volgende technologie naar Lenovo apparaten dit jaar. Full 3D video is dan één van de vele apps die beschikbaar worden. Met dit soort technologie zullen virtual en augmented reality applicaties direct veel krachter worden, zal navigatiehulp binnen gebouwen mogelijk zijn (vooral handig als je blind bent) en kan je direct tips krijgen voor de aanschaf van kleding online (op basis van je echte maten).

Of denk aan het 3D scannen van een ruimte of één voorwerp de mogelijkheden voor 3D printing liggen voor de hand. Op het moment dat iedereen een 3D scanner bij zich heeft zal de drempel om met 3D Printing aan de slag te gaan enorm verlaagd worden.

Als Infograaf volgen we deze trend op de voet. Al is het alleen maar om 3D animatie en augmented marketing verder te brengen.