25 miljoen extra omzet door online video marketing Header

Case: 25 miljoen in extra omzet door online video marketing

Vraag genereren en leads verzamelen. Het zijn zaken waar elke marketing manager mee bezig is en video marketing kan hier een essentiële rol in spelen. Zo haalde marketing automation bedrijf Act-On 25 miljoen dollar extra omzet binnen dankzij de inzet van video marketing.   

Hoe heeft Act-On video marketing ingezet?

Act-On besloot om video integraal in te zetten als onderdeel van hun website in 2015. Ze bouwden een video bibliotheek en moedigden website bezoekers om deze te bekijken en om in contact te treden met het bedrijf. Deze video’s zijn relevant en waardevol voor de doelgroep daardoor lukt het ze om vooraf informatie te vragen van bezoekers waardoor deze video’s geweldig werken als leadgenerator.

act on video marketing

Act-On gebruikt heldere calls-to-action bij elke video om zo leads te genereren. Ook delen ze heel actief hun video content in hun netwerk van partners.

Resultaten uit video marketing
  • In de afgelopen 12 maanden heeft Act-On meer dan 20.000 leads gegenereerd.
  • De leads waren goed voor 25 miljoen dollar aan nieuwe omzet.
  • On-demand demo video’s bleken de meest aantrekkelijke video’s te zijn (meer dan 100 leads per week).
  • De video hub genereerde meer dan 1000 leads sinds de lancering in februari.
  • Voor Act-On was dit een volledig nieuwe leadgeneratiebron.
  • Act-On wist haar conversie-ratio per website bezoeker te verhogen voor haar kern-productpagina’s met meer dan 100 procent.

Kortom, het is een aanpak waar onze visuele marketing harten sneller van gaan kloppen en die we graag met je delen.

Je kunt hierbij klein beginnen met een paar kleine support video’s of een uitleg animatie over specifieke producten, daarna kan je doorgroeien door content te maken die niet alleen sales supporting is, maar zelfs leadgenererend!