Font Flame Header

Handig voor marketeers: Tinder voor Fonts

Fonts, als je jezelf erin verdiept besef je pas echt dat het een kunstvorm is. Vooral het matchen van fonts is een ‘ding’. Veel marketing- en communicatieprofessionals hebben er moeite mee. Gelukkig is er nu een leuke tool om snel een gevoel te krijgen van welke fonts bij elkaar passen.

Eergisteren liep ik door het oude Centraal Station van Oslo waar mijn oog viel op een naambord van een hippe food market. Het viel mij op dat er niet twee, maar drie (!!!) verschillende fonts waren gebruikt. Gek genoeg zag het er niet gek uit uit. Het paste eigenlijk wel bij de stijl van de food market. Niet rommelig als je dat soms denkt, maar juist ‘retro’ en ‘speels’.

Font gevoel ontwikkelen

Veel collega’s hoor ik vaak spreken over fonts. Het is een wereld op zichzelf waarbij simpele letters, woorden en de ruimten ertussen (vooral die zijn belangrijk) worden verheven tot een kunstvorm. Als marketingheld is het de moeite waard om je gevoel voor fonts eens aan te scherpen. Nu heeft Memrise een aardige beginnerscursus over fonts gemaakt, of bekijk deze andere gratis font cursus op Lynda.

Tip voor marketing en communicatie professionals

Nu is leren leuk, maar spelen is nog leuker! Recent ontdekten wij FontFlame. Ze noemen zich de ‘Tinder for Fonts’. Met die pitch heb je eigenlijk geen introductie meer nodig. FontFlame is een grappige webapp waarmee je razendsnel aan kunt geven of je twee fonts wel of juist niet bij elkaar vind passen. Het matcht – net als Tinder- fonts bij elkaar waarbij je zelf kunt aangeven of je ze bij elkaar vindt passen. Simpel, snel, speels. Ik zeg: have fun and learn!