Kleuren in Culturen Header

Overzicht: Kleuren in culturen

Wist je dat je huisstijl kleuren bepalender zijn dan je denkt? Kleuren hebben namelijk afwijkende betekenissen in  verschillende landen, culturen of religies. Je zou niet de eerste zijn met een kleurenblunder, veel grote merken zijn je al voorgegaan!

De kleurenblunder van Puma

In 2011 bracht Puma een nieuwe limited edition sportschoen op de markt ter ere van het 40 jarige bestaan van de UAE (Verenigde Arabische Emiraten). De schoen kreeg de kleuren van de UAE vlag, een keuze waar de Arabische bevolking niet bepaald blij mee was. In de Arabische cultuur wordt iedere vorm van schoeisel namelijk gezien als onrein en vies. Dit omdat schoenen in contact staan met zowel de grond als de voeten, het laagste deel van het lichaam. Bovendien is de vlag een heilig symbool in de Arabische cultuur. Toen Puma de kleuren van deze vlag verwerkte in een schoen werd dit als hoogst beledigend en respectloos gezien. Oeps…

Marketingtip: Ken je kleuren

Om zelf niet dezelfde fout te maken als Puma is het belangrijk om je te verdiepen in de betekenis van diverse kleuren in verschillende culturen. Om je hierbij te helpen hebben we een door ons verduidelijkte versie van de infographic van informationisbeautiful.net, use it wisely!

Colours in Cultures