Open-Source video codec Header

Open Media standaard goed nieuws voor de impact van visual marketing

Open source video codec online video marketing 2Grote partijen als Amazon, Cisco, Google, Intel, Microsoft, Mozilla en Netflix werken sinds een tijdje samen om een Alliantie voor Open Media te formeren. Dit open-source project is goed nieuws voor marketeers die online videocontent verspreiden.

Het doel van de alliantie is om de versplinterde codec ontwikkelingen bij elkaar te brengen in één werkgroep om -zo hopen zij- de volgende generatie video codec te lanceren.

Deze codec wordt:

  • Open-source;
  • Geoptimalizeerd voor het web;
  • Schaalbaar naar elk modern apparaat en elke bandbreedte;
  • Ontworpen voor een lage ‘computational footprint’ en geoptimalizeerd voor hardware;
  • Consistent, hoge kwaliteit, real-time video delivery;
  • en flexibel voor zowel commerciële en niet-commerciële content, zoals user-generated content.

Elk van de zeven mega ondernemingen zal (royalty vrij) bijdragen van technologie en expertise om video, audio, streaming en afbeeldingen van hoge kwaliteit op alle devices en platforms te ondersteunen. Cisco zal bijvoorbeeld technologie delen met betrekking tot haar nieuwe video codec Thor, Google zal informatie delen over de update van haar video codec naar VP10 en Mozilla brengt Daala in.

De verwachting is dat deze nieuwe codec eind 2016 of begin 2017 uit zal komen. Dat is nog even wachten nog, maar het zal de trend naar visuele ‘goodness’ alleen maar doen versnellen.