Wat jij kunt leren van Hootsuite's video marketing Header

Wat jij kunt leren van Hootsuite’s video marketing

Hootsuite ontwikkelt naast een handige social media management tool soms ook zeer succesvolle marketing campagnes. Op video marketing gebied hebben zij vooral een aantal pareltjes geproduceerd waar elke online video marketeer wat van kan leren.

Geld verdienen met online videoDe eerste hit was “Game of Social Thrones”. Daarmee speelden ze slim in op de introvideo van de populaire HBO tv serie “Game of Thrones” waarbij ze de banieren van de ´Lannisters´ en ´Baratheons´ vervingen met beelden van Twitter, LinkedIn and Facebook. Aan het einde doemt het Hootsuite logo opeens op in het midden en sluit de video af met een leuk gevonden tag-line die past bij de kernboodschap van Hootsuite.

De animatie kreeg bijna een miljoen hits op Youtube en werd ook via andere kanalen grif gedeeld. Niet slecht voor een B2B software bedrijfje.

Meeliften op populaire concepten

Als je succesvol kunt zijn met het meeliften op populaire onderwerpen die jouw doelgroep (of jouzelf) boeien waarom dan stoppen bij één hit?

Toen Hootsuite hun ingewikkelde en nogal ouderwets ogende interface vernieuwden (serieus, het was best erg) maakten ze weer een persiflage van een succesvol concept. Dit keer maakten ze “Mean Tweets,” een persiflage van een onderdeel van Jimmy Kimmel’s show waarin sterren echte kritische tweets voorlezen over henzelf.

In de versie van Hootsuite zie je hun medewerkers tweets voorlezen over het uiterlijk van hun producten, waarna ze toegeven dat het beter kon en hun updates introduceren.

“Mean Tweets” heeft al meer dan 95,000 kijkers gehad. Niet slecht voor een product update.

Lessen in online video marketing

Dit zijn geen standaard product of update video’s. Hootsuite wist de kijker te boeien door aan te sluiten op hun belevingswereld en daar een grappige draai aan te geven. Geef iets meer dan je normaal zou verwachten en creëer verkeer via jouw video kanalen, blogs en uiteindelijk je aanmeld pagina’s.

Belangrijker, dit soort online video marketing wordt sneller gedeeld door online magazines zoals Time magazine, Fast Company en Adweek zoals met Hootsuite’s online marketing video’s ook gebeurde. Gratis bereik terwijl je jouw cultuur en merk actief uitdraagt. Dat is mooi.