Which of us would win the hunger games Header

BuzzFeed heeft nieuwe interactieve quizzes die je kan doen met vrienden (Quizchat)

Interactieve content is populair en leidt tot meer interactie en conversie op je site. De populaire site BuzzFeed heeft iets nieuws bedacht dat ook voor andere merken interessant is: een Quizchat. 

BuzzFeed is een echt media powerhouse. Afgelopen maand was de schatting dat ze zo’n 5 miljard – ja miljard – views hadden, verdeeld over hun verschillende platforms. Een stevig getal dat vooral voortvloeit uit hun vaardigheid om social media platforms zoals Snapchat en Facebook op creatieve en innovatieve manieren te bespelen.

Om onafhankelijker te worden van deze platforms lanceerden ze het afgelopen jaar al hun eigen BuzzFeed News app en de zeer populaire Cute or Not app waarbij je (je eigen) huisdieren kunt beoordelen.

Nu hebben ze weer iets nieuws bedacht: QuizChat. Eerder schreven we al dat BuzzFeed’s beste content bestaat uit haar lijstjes. Deze lijstjes heeft het BuzzFeed team op een slimme manier ‘viraal’ gemaakt door hier een sociale quiz-app aan toe te voegen. QuizChat is een app waarmee vrienden samen een quiz kunnen spelen en daarmee op-maat-gemaakte resultaten krijgen. Hiermee maken ze het makkelijker – en vooral leuker- om de content van hun sites te delen binnen de sociale netwerken van hun lezers.

quizchat social quiz tool

Het idee is even simpel als briljant. BuzzFeed zag dat quizzes populair waren op hun site en dat hun lijstjes het ook erg goed deden. Door deze te combineren met een sociaal element zorgen ze dat mensen steeds meer ook binnen hun eigen BuzzFeed platforms werken.